I dag var jag på bibblan och lämnade tillbaka fem ljudböcker. Det har varit perfekt att lyssna på dem under tiden jag gjorde julgodis och fixade (det lilla jag fixade) hemma inför julen. Men i morse tog den sista slut. Vilken vånda! inget att lyssna på under cykelturen till stationen. Eller på tåget. Eller på lunchen O.s.v. Jag har blivit beroende! Bara att konstatera......

Så när jag kom till stationen i jakobsberg, styrde jag snabbt stegen till bibblan igen, och lånade fem nya! De är alla skriva av mig helt okända författare. Alltid lika kul! Sen tänkte jag på en sak, när jag stod där och valde. Det är nog 80-90 % av alla MP3-böcker som är deckare eller thillers. Inte mig emot, egentligen. Men ibland kan det vara trevligt att bryta av men något annat. Men jag fick en bok i julklapp, av en underbar författare. Mark Levengood. Så jag har något mumsigt att se fram emot!


Det här är dagen lån. Jag ska börja med Corpus Delicti, skriven av en svensk rättsläkare vid namn Elias Palm. Uppläsare är Mattias Linderoth, även han okänd för mig. Det ska bli spännande!

Eftersom min latin är lite rostig, så slog jag upp det och så här lyder översättningen/förklaringen:

Corpus delicti (av latin corpus ’kropp’, delicti ’brott’) var tidigare i straffrätt benämning på de yttre spår, vilka ett brott enligt dess allmänna beskaffenhet lämnar efter sig.

Allt enligt Wikipedia.